AFC nieuws over rol handling

jan 16, 2019 | Nieuws

AFC nieuws over rol handling

AFC heeft een nieuwe electro-hydraulische klem ontwikkeld voor rollen, drums of andere ronde producten. De unit kan een rol verticaal optillen en horizontaal draaien om er een as in te steken of om de rol naar een machine te brengen of horizontaal op te slaan. De klem heeft een 360° draaifunctie en bestaat uit twee beweegbare armen, waarmee rollen met een diameter tussen 200 en 1.000 mm kunnen worden gepakt.

Er is een zijbeweging mogelijk om het centreren eenvoudig te maken en een veiligheidsklep om te voorkomen dat de rol losgelaten wordt tijdens het tillen, zelfs wanneer er drukverlies optreedt in het hydraulische systeem. De rotatie stopt automatisch bij 90°, er moet een knop worden bediend om de rotatiebeweging linksom of rechtsom weer in gang te zetten.

 De hoogte van de klemmen en de bescherming aan de binnenkant kunnen worden aangepast in overeenstemming met de vereisten van het op te pakken materiaal. De functie om de klemfunctie te deactiveren en het product los te laten wordt uit veiligheidsoverwegingen gerealiseerd door middel van knoppen met een tweehandbediening om onbedoelde acties te voorkomen

Meer infomatie nodig? Neem contact met ons op: