Röntgeninspectie voedselveilig?

jul 16, 2020 | Nieuws

Röntgeninspectie voedselveilig?

Veelzijdige inspectie

Röntgeninspectietechnologie is geweldig voor de detectie van vreemde lichamen of contaminatie in voedselproducten. De inspectieapparatuur die hiermee is uitgerust herkent op eenvoudige wijze metaal, glas, steen, kunststof, botten en visgraten in voedselproducten. Daarnaast kunnen ook andere functies worden geactiveerd, zoals tellen, massameting, omissies en beschadigingen.

Veiligheid

De vraag is nu of een dergelijke veelzijdigheid niet ten koste gaat van de veiligheid. Het antwoord is volmondig nee. De inspectie maakt in geen geval het voedsel radioactief, laat geen radioactief afval achter, en verandert de structuur, smaak of textuur van het product niet.

Het stralingsniveau bij inspectie ligt 1 miljoen keer lager dan is toegestaan en deze vorm van inspectie kan dus gerust worden toegepast op levensmiddelen voor mens en dier.

Voedselproducenten gebruiken röntgeninspectietechnologie juist om de veiligheid en kwaliteit van hun producten te garanderen en om te voldoen aan de vastgestelde voorschriften.

Inspecteer jij al met röntgentechnologie? Plaats hier jouw vraag of opmerking of vraag informatie aan over metaaldetectie, weegcontrole of röntgeninspectie. Met de fabrikant varpe.com hebben wij zeker een antwoord voor jouw probleem.